La Guixeta és un projecte impulsat per una agrupació d’entitats del sector de la cultura digital que generen una força centrífuga que ha permès fer realitat el que semblava un somni.

La societat postpandèmia ha consolidat una vida molt més digitalitzada en les relacions personals, laborals, educatives així com especialment, en el consum cultural. A més a més, la reculada de l’ús social de la llengua catalana ens obliga a repensar com podem capgirar les relacions de consum de continguts culturals i audiovisuals sense dependre de les grans corporacions i sense renunciar a res.

Amb l’objectiu de gaudir d’esdeveniments de qualitat utilitzant eines digitals sobiranes, Bitlab, Platoniq i Quesoni han treballat conjuntament per desenvolupar una plataforma virtual que permeti, des de l’horitzontalitat i sota els principis de l’economia social i solidària, resoldre les necessitats de transmissió digital de concerts, espectacles, monòlegs, conferències, projeccions, formacions, taules rodones o diàlegs ciutadans.

Una gran idea feta realitat gràcies al treball cooperatiu i el finançament dels Projectes Singulars de la Generalitat de Catalunya.