La Guixeta és una plataforma digital en construcció de continguts audiovisuals i culturals en català. Un nou espai de referència des d’on construir noves relacions d’accés i compartició ètica on les productores i creadores de continguts trobaran solucions a les seves necessitats de publicació, compartició, distribució, comunicació, finançament i construcció de comunitat.

La Guixeta connecta les necessitats de reproducció mèdia i servei streaming tecno-ètìc - basat en Peertube - amb les eines i estratègies de finançament col·lectiu a través de Goteo.org. Una nova forma d’entendre tant la creació i producció de continguts com l’accés i el consum audiovisual i cultural a través de l’economia social i solidària i el suport mutu.

La Guixeta té un funcionament horitzontal i democràtic, generant relacions justes entre la creació i el consum que permetin dignificar la feina de les treballadores de la cultura sense intermediaris posant al centre la comunitat i el cooperativisme de consum.

La Guixeta és un espai digital de fàcil accés a un repositori cultural d’entreteniment, arts, espectacles, documental social i cinema crític que enriquirà la xarxa cultural dels territoris de parla catalana.

La Guixeta és un projecte impulsat per una agrupació d’entitats del sector de la cultura digital que generen una força centrífuga que ha permès fer realitat el que semblava un somni.

Bit Lab Cultural és una cooperativa de l’àmbit de la cultura, l'educació i la transformació social composada per professionals amb més de 15 anys d’experiència provinents de la creació audiovisual, del cinema i la música, amb l’objectiu d'apropar la cultura als teixits socials de base a través de projectes d’innovació, implementar projectes culturals interdisciplinaris amb participació ciutadana, i aprofitar la tecnologia digital i l’Internet per a establir nous canals de comunicació per a donar a conèixer la cultura local.

La Fundació Platoniq dissenya processos participatius digitals i facilita metodologies innovadores de participació per a contribuir a formar societats i organitzacions més democràtiques i justes, fent ús de tecnologies cíviques obertes com la plataforma de micromecenatge cívic goteo.org, amb més de 300.000 usuàries i més de 2.000 projectes finançats.

Quesoni serveis integrals per a l’espectacle és una cooperativa que treballa en l'àmbit de la cultura des de diferents vessants: gestió d'esdeveniments, programació cultural, serveis artístics i serveis tècnics de so, il·luminació i audiovisuals. Desenvolupa els serveis arreu de tot Catalunya, tant pel teixit associatiu i cultural com per l'administració pública o altres projectes cooperatius. Desenvolupa la seva activitat en el marc de l'economia social i solidària amb la voluntat de transformar les relacions de producció al món de la cultura. Quesoni impulsa i treballa en espais col·lectius com a Cultura cooperativa i potencia la relació publico-cooperativa per desenvolupar projectes artístics.

 • Perquè seràs copropietari de les eines digitals de treball.
 • Perquè podràs generar recursos per sostenir la teva activitat de forma senzilla.
 • Perquè gaudiràs d’un repositori de vídeo no extractivista amb una tecnologia amb valors.
 • Perquè hi trobaràs suport integrat en la producció, exhibició i distribució de continguts.
 • Perquè treballarem la producció audiovisual de forma diferent: des de la cogestió i el cooperativisme de plataforma.
 • Perquè hi trobaràs un espai per millorar la teva relació i la recurrència amb la comunitat de subscriptores.
 • Perquè podràs oferir interacció audiovisual en directe.
 • Perquè cooperant guanyaràs posicionament SEO' del món del producte cultural.
 • Perquè garantim un espai segur sense censures ni imposicions.
 • Perquè compartiràs espai amb creadores de contingut en català d’arreu del territori.

A La Guixeta, hi ha quatre vies de col.laboració:

1. Creadora, t'estàvem esperant!

Si ets una creadora i vols produïr i compartir contingut digital en línia, amb l'objectiu de connectar amb una audiència i proporcionar valor a través dels seus coneixements, entreteniment o perspectives úniques, aquest és el teu espai.

2. Ambaixadora, et necessitem!

Si ets una persona o col·lectiu que s'identifica amb un projecte, i vols donar-li suport activament i promoure’l a través de les xarxes i plataformes pròpies, endavant!

3. Comunitat, digues la teva!

Sou un grup de persones que comparteixen interessos, valors, objectius o necessitats similars i que es connecten a través de la interacció i el compromís mutu, volem saber què penses.

4. Multiplicadora, multiplica l’impacte!

Si ets una entitat pública o privada o una cooperativa ja consolidada i vols posar el teu granet de sorra cofinançant i multiplicant les possibilitats d'èxit de qualsevol dels projectes cooperatius en campanya, escriu-nos. Per cert, si vols beneficiar-te de tots els nostres recursos de manera totalment lliure, endavant són tot teus.

Our promoters and collaborators

A project carried out by the following entities:

  ESS
  Departament d'Empresa i Treball
  Ministerio de Trabajo y Economia Social